20141101_120809

19.11.2016 Ruokamatka on taidematka vol VI

Ravintola Göstan teema illalliset jatkuvat, Ravintola Olon keittiöpäällikkö Heikki Liekolan vierailulla. Ravintola Olo on Michelin tähdellä palkittu ja arvostettu ravintola jossa suositaan raaka-aineita, jotka tulevat tutuilta kotimaisilta ja pohjoismaalaisilta laadukkailta pientuottajilta. Marraskuun kunniaksi Heikki valmistaa illallisen riistan ja ympäroivän villin luonnon ympärille.

Menu Heikki Liekola
Hirvitartar,  lipstikkaa ja tryffelimajoneesia
***
Juuriselleriä, muikunmätiä ja kermaviiliä
***
Maustepippurilla maustettua poroa ja savustettua puikulaperuna
***
Porkkana parfait ja jogurttia

Illallisen hinta 4 ruokalajia 46e +ruokajuomat

Myös paketit: illallinen + näyttelyt + bussimatkat Tampereelta ja Jyväskylästä
Tule nauttimaan taiteesta ja huippukokkien tarjoamista ainutlaatuisista mauista bussimatkalla:
Ohjelma:

16.30 Bussi Serlachius-museo Göstaan lähtee
– Tampereelta rautatieaseman edestä
– Jyväskylän matkakeskuksesta

18.00 Opastettu kierros Gösta Serlachiuksen taidemuseossa.

19.00 Siirtyminen makunautintojen pariin, illallinen alkaa!

22.00 Bussit lähtevät kohti Tamperetta ja Jyväskylää. Perillä ollaan noin klo 23.15

Matkan hinta 92 euroa, sisältää kuljetuksen, oppaan palvelut ja kolmen ruokalajin illallisen. Ruokajuomat eivät sisälly hintaan.Matka toteutuu, kun osallistujia on min. 12 henkilöä. Varaukset viimeistään viikkoa ennen lähtöpäivää Serlachius-museoiden myyntipalvelusta p. 040 166 3480, info@serlachius.fi

AutereentupaMŠnttŠ-VilppulaTammikuu

Autereen joulutupa 26.11.-23.12.2016

Autereen joulutuvassa maistuvat lämpö ja tuoksuvat mausteet.
Tunnelmallinen joulumuorin tupa kutsuu nauttimaan joulun makuja notkuvan buffetpöydän antimista.
Joululounas on katettuna tiistaista sunnuntaihin 11-16.30 ja lauantaista sunnuntaihin 11-17, muina aikoina tilauksesta.
Autereen tuvasta löydät myös jouluiset kahvilaherkut ja lahjaideat.

Tunnelmallisen Taavetinsaaren polulla 10 jouluista tehtävärastia kaikenikäisille.
Palauta ratkaisusi Autereen tuvalle ja voit samalla osallistua yllätyspaketin arvontaan.

Lisätietoja ja tarjouspyynnöt: ravintola@ravintolagosta.fi tai 0407085572

14269612_10154536308814851_2140855061_n

Sekakuoro goes SuomiPOP Vol. 2 -konsertti-illalliset 18.11. ja 19.11.

Konsertti-illalliset tarjoillaan ravintola Göstassa
– perjantaina 18.11.2016 klo 19 alkaen. Konserttimenu päivittyy lähempänä tilaisuutta.
– lauantaina 19.11.2016 ravintola Göstan illallisella keittiömestarivierailulla Heikki Liekola. Ruokamatkaillallisesta lisätietoa linkistä: Ruokamatka on taidematka.

Varaa pöytä illalliselle: ravintola(a)ravintolagosta.fi tai 040 708 5572.

Sekakuoro goes SuomiPOP -konsertti kertoo Sepon, tavallisen suomalaisen miehen, tarinaa suomipopin sävelin. Ohjelmistossa mm. Juicen, Irwinin ja PMMP:n musiikkia. Kuten ihmisen elämässä, myös konsertissa välillä herkistytään kyyneliin asti ja välillä taas revitellään oikein kunnolla.
Mukana myös bändi.

Perjantain 18.11.2016 konsertti alkaa klo 18
Lauantain 19.11.2016 konsertti alkaa klo 17

Konserttiliput 12e (ovelta), 10e (ennakkoon).
Ennakkomyynti: ravintola Gösta, Joenniementie 47, 35800 Mänttä

20160902_154833(1)

Kulinaarinen matka 23.9.2016 klo 18

Lähdemme makumatkalle, jota siivittävät Akseli Gallen-Kallelan teoksista kumpuavat historialliset tarinat. Ennen matkaamme olemme tutustuneet Serlachius-museo Göstan näyttelyiden puhuttelevaan taiteeseen.

Luvassa on neljän ruokalajin illallinen puhtaiden makujen ravintola Göstassa.

1.kattaus: Mäntän koski
Mäntänkosken kohina kuului vielä 1800-luvulla kauas. Nykyään se piiloutuu paperitehtaan uumeniin.

Lasissamme kuohuu miellyttävä juoma. Mitä kätkeytyykään lautasellemme.

2.kattaus: Talonpoikaiselämää
Toinen kattaus johdattaa meidät suomalaisten talonpoikaisten makujen äärelle. Olisikohan mukaan tarttunut myös ripaus slaavilaisuutta?

Talonpoikaiselämää-teos päätyi välillä Venäjälle ja joutui pitkäksi aikaan teille tietymättömille vallankumouksen pyörteisiin.

3.kattaus: Probleemi
Taiteilijaystävysten tapaan maistelemme 1800-luvun lopun ravintolaillallisilla suosittuja makuja hyvän viinin ryydittämänä.

Akseli Gallen-Kallela, Oskar Merikanto, Robert Kajanus ja Jean Sibelius kokoontuivat usein ravintolaillallisille pohtimaan elämää ja taidetta.

Lopuksi: Sissi Serlachiuksen muotokuva
Kulinaarinen matkamme päättyy Sissi Serlachiuksen seuraan. Jälkiruoassamme on kauneutta, herkkyyttä ja häivähdys kirpeyttä, kuten Sissin elämässäkin.

Akseli Gallen-Kallela maalasi muotokuvan v. 1889. Sissille siitä tuli läheinen ja tärkeä teos.

Menu 4 ruokalajia 68 €, juomapaketti 34€

 

Myös paketit: illallinen + näyttelyt + bussimatkat Tampereelta ja Jyväskylästä
Tule nauttimaan taiteesta ja huippukokkien tarjoamista ainutlaatuisista mauista bussimatkalla:
Ohjelma:

16.30 Bussi Serlachius-museo Göstaan lähtee
– Tampereelta rautatieaseman edestä
– Jyväskylän matkakeskuksesta

18.00 Opastettu kierros Gösta Serlachiuksen taidemuseossa.

19.00 Siirtyminen makunautintojen pariin, illallinen alkaa!

22.00 Bussit lähtevät kohti Tamperetta ja Jyväskylää. Perillä ollaan noin klo 23.15

Matkan hinta 114 euroa, sisältää kuljetuksen, oppaan palvelut ja neljän ruokalajin illallisen. Ruokajuomat eivät sisälly hintaan.
Matka toteutuu, kun osallistujia on min. 12 henkilöä.
Varaukset viimeistään viikkoa ennen lähtöpäivää Serlachius-museoiden myyntipalvelusta p. 040 166 3480, info@serlachius.fi

 

13490637_1176344542410349_6900440990741485633_o

Tapahtumia ympäri vuoden

25,-28.8.2016 Food Camp

Neljä päivää ruoka- ja taidenautintoja, keskusteluja ja kohtaamisia huippukokkien kanssa.
Terävä & Tikkanen goes Wallinger – lounas ravintola Göstassa 11-15

Food Camp -viikon perhepajat perheen nuorimmille:
26.8.2016 Kolagrafiikkapaja Pedatilassa klo 12-15
27.8.2016 Väritaidepaja Pedatilassa klo 13-15
28.8.2016 Kolagrafiikkapaja Pedatilassa klo 12-15

18.9.2016 Mäntän Tehtaan Soittokunnan musisointia Göstan puistossa klo 15
23.9.2016 Kulinaarinen matka -illallinen.
Matka suomalaiseen makumaailmaan Akseli Gallen-Kallelan inspiroimana. Menu 4 ruokalajia 68€, juomapaketti 34€.

29.10 Ruokamatka on taidematka vol V
Lokakuussa Ravintola Göstaan saapuu vierailulle tunnetun Porvoolaisen ravintola Sinnen ravintoloitsija Kai Kallio.
Bistro Sinne on hurmannut asiakkaansa kekseliäällä lähiruokaa kunnioittavalla tyylillään.
Ravintola Göstan vierailu on rakennettu ruuan ja oluen yhdistämisen ympärille.
Illallisella päästään nauttimaan mm. hirvenlihan ja tumman oluen sekä juuston ja sahdin yhdistelmistä.
Illallisen hinta 4 ruokalajia 46e +ruokajuomat
Myös paketit: illallinen + näyttelyt + bussimatkat Tampereelta ja Jyväskylästä

13.11. Göstan isänpäivä. Isänpäivämenu 11-17.

19.11 Ruokamatka on taidematka vol VI
Ravintola Göstan teema illalliset jatkuvat, Ravintola Olon keittiöpäällikkö Heikki Liekolan vierailulla.
Ravintola Olo on Michelin tähdellä palkittu ja arvostettu ravintola jossa suositaan raaka-aineita, jotka tulevat tutuilta kotimaisilta ja pohjoismaalaisilta laadukkailta pientuottajilta.
Marraskuun kunniaksi Heikki valmistaa illallisen riistan ja ympäroivän villin luonnon ympärille.
Illallisen hinta 4 ruokalajia 46e +ruokajuomat.
Myös paketit: illallinen + näyttelyt + bussimatkat Tampereelta ja Jyväskylästä

18.11. ja 19.11. Suomipop vol. 2. Mäntän Sekakuoron konsertti ja illallinen ravintola Göstassa.

26.11.-23.12. Autereen joulutupa Autereen joulutuvassa maistuvat lämpö ja jouluiset mausteet. Entinen pehtoorin tupa kutsuu nauttimaan joulun makuja notkuvan buffetpöydän antimista. Joululounas on katettuna tiistaista sunnuntaihin 11-16.30 ja lauantaista sunnuntaihin 11-17, muina aikoina tilauksesta. Autereen tuvasta löydät myös jouluiset kahvilaherkut ja lahjaideat. Tunnelmallinen joulupolku virittää juhlaan.