MAKUPOLKU 29.8. klo 13–16

MAKUPOLKU 29.8. klo 13–16

Mänttä Food Festivalin yhteydessä järjestetään Makupolku lauantaina 29.8. klo 13–16. Makupolulla tutustut mänttäläisten yritysten lähi- ja villiruokatarjontaan tämän vuoden Mänttä Food Festivalin teeman From Farm to Fork mukaisesti.

Mukana ovat Café Alex, Serlachius-museo Gustaf, Mäntän Klubi ja Viinitupa Vuorenmaja. Voit tehdä maistelukierroksen omatoimisesti tai tulla mukaan opastetulle kierrokselle. Siinä opas johdattelee kohteelta toiselle ja höystää kulkua tarinoillaan.

Kohteissa on tarjolla maistelupaloja 5 €/kpl, osassa myös lounastarjontaa.

Opastettu Makupolku on kävelykierros, jonka viimeiseen kohteeseen Viinitupa Vuorenmajalle siirrytään Klubilta bussilla. Opastettu Makupolku lähtee klo 12.30 Café Alexista ja päättyy Viinitupa Vuorenmajalle, josta klo 16.15 lähtee bussikuljetus Mäntän keskustaan.

Opastetun Makupolun hinta on 30 €/hlö. Hinta sisältää maistelupalan joka kohteessa, oppaan palvelut sekä bussikuljetuksen Vuorenmajalle ja takaisin.

Mänttä Food Festival 29.08.2020

Mänttä Food Festival tänä vuonna maaseututunnelmissa

FROM FARM TO FORK -ILLALLINEN la 29.8.

ILLALLINEN LOPPUUNMYYTY

Koronaepidemia muutti Mäntttä Food Festivalin alkuperäiset suunnitelmat ja sai miettimään tapahtuman sisältöä uudesta näkökulmasta. Rajoitusten keskellä ajatukset kääntyivät paikallisiin maaseudun vahvuuksiin. Mänttä-Vilppulan alueella toimii useita huippulaadukkaita raaka-aineiden tuottajia. From Farm to Fork -illallisella heidän antimensa nostetaan keskiöön. Tapahtumassa nautitaan muun muassa Rauhalammin tilan, Matomutkan puutarhan ja Leporannan tilan antimia sekä kalastajien saaliita Keurusselältä, Tarjanteelta ja Ähtärinjärveltä.

Viisi kotimaista tähtikokkia toteuttaa laadukkaista raaka-aineista komean kattauksen nautinnollista lähiruokaa. Kaikki illan kokit ovat Vuoden kokki -kilpailun voittajia 2000-luvulta: Heikki Liekola (2014), Ari Ruoho (2003), Marko Palovaara (2002), Juuse Mikkonen (2004) ja tapahtumapaikan, Ravintola Göstan, ravintoloitsija Henry Tikkanen (2001).

Rennon, maaseutuhenkisen illallisen juontaa näyttelijä Karoliina Blackburn.

Illan ohjelma

klo 17 Maaseututeemainen erikoisopastus Serlachius-museo Göstalla:
Opas kertoo paikan historiasta, Joenniemen kartanon vaiheista mallitilana ja johdattelee  teemaan sopivan taiteen äärelle.

klo 18 Illallistapahtuma alkaa:
Viisi ruokalajia viiden huippukokin esitteleminä

Tapahtuma päättyy musiikilliseen ilotteluun: Country Couple saapuu viihdyttämään illallisvieraita letkeällä kantrimusiikilla. Iltaa voi jatkaa yömyöhään baarin antimia nauttien ja vaikka tanssien!

Tapahtumaan liittyen toteutetaan tänä vuonna myös hyväntekeväisyystempaus, jossa Mänttä-Vilppulan kodinhoitajille järjestetään erillinen levähdystuokio ja mahdollisuus nauttia Ravintola Göstan tarjomasta hyvästä ruuasta. Heidän työtaakkansa kasvoi koronan aikana; he olivat vanhusten eristyksen keskellä senioreiden ainoa yhdyssiteensä ulkomaailmaan.

Tapahtumalippuja voi ostaa Serlachius-museoiden myyntipalvelusta p. 040 166 3480 tai verkosta. Liput maksavat 170 euroa. Lippu sisältää viisi ruokalajia, juomapaketin ja ohjelmat.

Göstan vappubrunssi 1.5.2020

Jo perinteeksi muodostunut Göstan vappubrunssi katetaan vappupäivänä, toukokuun ensimmäisenä.
Mahtavia makuja, kuplivia juomia ja ihanaa tunnelmaa.
Herkullinen brunssi on tarjolla 1100-1630.
Tervetuloa nauttimaan!

Tee varaus suoraan verkossa tai puhelimitse 040 708 5572

Menu

Alkupalat noutopöydästä

Salaatti lämminsavustetusta siiasta, kananmunaa ja pinaattia
Grillattua sydänsalaattia, fetaa, melonia ja minttua
Paahtopaistia, piparjuurituorejuustoa ja vesikrassia
Sillikaviaaria, tilliä
Vihersalaattia
Katkarapuja skågen
Keitettyjä varhaisperunoita
Talon leipää ja voita

***

Pöytiin tarjoiltuna

Keitettyä parsaa, uppomuna, pekonia sekä hollandaisekastiketta

tai

Hiillostettu lohitartar, korvasieniä ja varhaisperunoita

tai

Göstan hampurilainen

tai

Päivän kalansaalis (+3e)

***

Lime posset, mehustettuja mansikoita ja mansikkasorbet



 

 

36e / 39e pääruokana Päivän kalansaalis


Alle 13-vuotiaiden lasten menu puoleen hintaan

Brunch alla famiglia 8.3.2020

Mikäpä on italialaisempaa kuin kokoontua perheen kanssa yhteisen pöydän äärelle! Maaliskuun toisena sunnuntaina vietetään Onnea etsimässä – Italia-teemapäivää ja ravintolassa katetaan sen kunniaksi perhebrunssi.

Alkupalat tarjoillaan noutopöydästä, pääruoka ja herkullinen tiramisu pöytiintarjoiluna.

Brunssi on katettuna kello 1100-1600.

Suosittelemme pöytävarausta ennakkoon: netissä tai puhelimitse 040 708 5572.

Brunch alla famiglia menu

Alkupalat noutopöydästä

  • Grillattua kesäkurpitsaa, melonia, latva-artisokkaa sekä minttua
  • Hiillostettua lohta, greippiä ja rucolaa
  • Vitello tonnatto
  • Ciabatta leipää, tapenadea ja sardellia
  • Grillattua purjoa, tomaattia ja mozzarellaa
  • Vihersalaattia, paahdettua sitruunaa ja fenkolia

Lämmin ruoka pöytiin tarjoiltuna

  • Persiljapastaa, sitruunavoissa paistettua maissikananpoikaa

tai

  • Punajuuririsottoa, kuningasvinokasta ja varsiparsakaalia

Jälkiruoka pöytiin tarjoiltuna

  • Tiramisu, vadelmasorbet

 

Hinta 36e

Alle 13 -vuotiaiden lasten annokset puoleen hintaan.

 

Katso päivän ohjelma tästä.

Buon appetito!

Miniteatterikesä Göstassä -tapahtuma 16.-17.11.2019

Serlachius-museot ja Tampereen Teatterikesä järjestävät Miniteatterikesä Göstassä -tapahtuman toista kertaa.

 

Ravintola Gösta palvelee ennen ja jälkeen esitysten, sekä esitysten väliaikoina.

Väliajalla tarjolla esimerkiksi passion-suklaaleivos tai feta-pinaattipiiras sekä kahvia tai teetä 8,50e

Ennen ja jälkeen esityksen Onnea etsimässä neljän ruokalajin kokonaisuus erikoishintaan 46e.

Pöytävaraukset netistä tästä tai puhelimitse 040 708 5572

 

16.11.2019 klo 12.00 KOIVUHIIRI JA PÄÄSTÄINEN

Grus Grus Teatterin lapsille suunnattu esitys Koivuhiiri ja päästäinen yhdistää taidolla piirtämistä ja sadunkerrontaa.

 

Ravintola Gösta palvelee ennen ja jälkeen esitystä ja lapset ruokailevat ravintola Göstassa puoleen hintaan.

 

16.11.2019 klo 17.00 MINÄ MAALAAN TEIDÄT KAIKKI

Teatteri Jurkan Minä maalaan teidät kaikki kertoo taidemaalari Helene Schjerfbeckistä. Näytelmä on monologiksi kirjoitettu dialogi taiteilijuudesta. Dialogia esityksessä käyvät näyttelijä ja tanssija. Se, mikä Helenen maalauksissa on viiva tai siveltimen veto, on esityksessä liike, ääni ja sana.

 

Ravintola Gösta palvelee ennen ja jälkeen esityksen, sekä esityksen väliajalla.

Väliajalla tarjolla esimerkiksi passion-suklaaleivos tai feta-pinaattipiiras sekä kahvia tai teetä 8,50e.

Ennen ja jälkeen esityksen Onnea etsimässä neljän ruokalajin kokonaisuus erikoishintaan 46e.

 

Osta liput suoraan verkosta TÄSTÄ

 

16.11.2019 klo 20.30 POPKANTELETAR IDA ELINA

Popkanteletar, laulaja ja lauluntekijä Ida Elina, sovittaa ja esittää popkappaleita, mm. Adelelta ja Michael Jacksonilta. Klassisen musiikin koulutuksen saanut muusikko kehitteli popkanteleelle oman soittotyylinsä ja tekee aivan uudenlaisia tulkintoja tutuista popkappaleista.

 

Ravintola Gösta palvelee ennen esitystä.

Onnea etsimässä neljän ruokalajin kokonaisuus erikoishintaan 46e.

 

Osta liput suoraan verkosta TÄSTÄ

 

17.11.2019 klo 13.00 LOKKI

Kaksi valloittavaa näyttelijää, Ella Mettänen ja Eero Ojala, kaivautuvat hurmaavan groteskilla otteella Anton Tšehovin klassikkonäytelmän ytimeen. Mitään ei ole Lokkiin lisätty, jotain on kylläkin poistettu, mutta huumori ja draama säilytetty.

Ravintola Gösta palvelee ennen ja jälkeen esityksen, sekä esityksen väliajalla.

Väliajalla tarjolla esimerkiksi passion-suklaaleivos tai feta-pinaattipiiras sekä kahvia tai teetä 8,50e.

Ennen ja jälkeen esityksen Onnea etsimässä neljän ruokalajin kokonaisuus erikoishintaan 46e.

 

Osta liput suoraan verkosta TÄSTÄ