Kulinaarinen matka suomalaiseen makumaailmaan Gallen-Kallelan inspiroimana
Lähdemme makumatkalle, jota siivittävät Akseli Gallen-Kallelan teoksista kumpuavat historialliset tarinat. Ennen matkaamme olemme tutustuneet Serlachius-museo Göstan näyttelyiden puhuttelevaan taiteeseen.
Luvassa on neljän ruokalajin illallinen puhtaiden makujen ravintola Göstassa.
1.kattaus: Mäntän koski
Mäntänkosken kohina kuului vielä 1800-luvulla kauas. Nykyään se piiloutuu paperitehtaan uumeniin.
Lasissamme kuohuu miellyttävä juoma. Mitä kätkeytyykään lautasellemme.
2.kattaus: Talonpoikaiselämää
Toinen kattaus johdattaa meidät suomalaisten talonpoikaisten makujen äärelle. Olisikohan mukaan tarttunut myös ripaus slaavilaisuutta?
Talonpoikaiselämää-teos päätyi välillä Venäjälle ja joutui pitkäksi aikaan teille tietymättömille vallankumouksen pyörteisiin.
3.kattaus: Probleemi
Taiteilijaystävysten tapaan maistelemme 1800-luvun lopun ravintolaillallisilla suosittuja makuja hyvän viinin ryydittämänä.
Akseli Gallen-Kallela, Oskar Merikanto, Robert Kajanus ja Jean Sibelius kokoontuivat usein ravintolaillallisille pohtimaan elämää ja taidetta.
Lopuksi: Sissi Serlachiuksen muotokuva
Kulinaarinen matkamme päättyy Sissi Serlachiuksen seuraan. Jälkiruoassamme on kauneutta, herkkyyttä ja häivähdys kirpeyttä, kuten Sissin elämässäkin.
Akseli Gallen-Kallela maalasi muotokuvan v. 1889. Sissille siitä tuli läheinen ja tärkeä teos.
Kulinaarinen matka toimitetaan min. 10 henkilön ryhmälle. Pyydä tarjous ravintola(at)ravintolagosta.fi
Kielet suomi tai englanti.
Lisämaksusta opastetut kierrokset Serlachius-museoiden näyttelyihin.