Mänttä Food Festival 29.08.2020

Mänttä Food Festival tänä vuonna maaseututunnelmissa

FROM FARM TO FORK -ILLALLINEN la 29.8.

ILLALLINEN LOPPUUNMYYTY

Koronaepidemia muutti Mäntttä Food Festivalin alkuperäiset suunnitelmat ja sai miettimään tapahtuman sisältöä uudesta näkökulmasta. Rajoitusten keskellä ajatukset kääntyivät paikallisiin maaseudun vahvuuksiin. Mänttä-Vilppulan alueella toimii useita huippulaadukkaita raaka-aineiden tuottajia. From Farm to Fork -illallisella heidän antimensa nostetaan keskiöön. Tapahtumassa nautitaan muun muassa Rauhalammin tilan, Matomutkan puutarhan ja Leporannan tilan antimia sekä kalastajien saaliita Keurusselältä, Tarjanteelta ja Ähtärinjärveltä.

Viisi kotimaista tähtikokkia toteuttaa laadukkaista raaka-aineista komean kattauksen nautinnollista lähiruokaa. Kaikki illan kokit ovat Vuoden kokki -kilpailun voittajia 2000-luvulta: Heikki Liekola (2014), Ari Ruoho (2003), Marko Palovaara (2002), Juuse Mikkonen (2004) ja tapahtumapaikan, Ravintola Göstan, ravintoloitsija Henry Tikkanen (2001).

Rennon, maaseutuhenkisen illallisen juontaa näyttelijä Karoliina Blackburn.

Illan ohjelma

klo 17 Maaseututeemainen erikoisopastus Serlachius-museo Göstalla:
Opas kertoo paikan historiasta, Joenniemen kartanon vaiheista mallitilana ja johdattelee  teemaan sopivan taiteen äärelle.

klo 18 Illallistapahtuma alkaa:
Viisi ruokalajia viiden huippukokin esitteleminä

Tapahtuma päättyy musiikilliseen ilotteluun: Country Couple saapuu viihdyttämään illallisvieraita letkeällä kantrimusiikilla. Iltaa voi jatkaa yömyöhään baarin antimia nauttien ja vaikka tanssien!

Tapahtumaan liittyen toteutetaan tänä vuonna myös hyväntekeväisyystempaus, jossa Mänttä-Vilppulan kodinhoitajille järjestetään erillinen levähdystuokio ja mahdollisuus nauttia Ravintola Göstan tarjomasta hyvästä ruuasta. Heidän työtaakkansa kasvoi koronan aikana; he olivat vanhusten eristyksen keskellä senioreiden ainoa yhdyssiteensä ulkomaailmaan.

Tapahtumalippuja voi ostaa Serlachius-museoiden myyntipalvelusta p. 040 166 3480 tai verkosta. Liput maksavat 170 euroa. Lippu sisältää viisi ruokalajia, juomapaketin ja ohjelmat.