Autereen tuvan joulu

Autereen tuvan jouluherkut maistuvat hyvässä seurassa takkatulen loimussa.

Menu Autereen tuvan joulu

Kevyesti suolattua lohta, soijaa ja avokadoa
Ankkarilletteä, marinoitua sipulia
Ravintola Göstan kinkkua, kotisinappia ja karamellisoitua lanttua
Katkarapuleipä ”skågen”
Paahdettua kurpitsaa, vuohenjuustoa ja pestoa
Sahramirisottoa, paahdettuja pinjansiemeniä ja tomaattia
Appelsiinilla maustettua suklaamoussea, kirsikkaa

Hinta 29e/hlö (min. 15 hlön ryhmä)

Juomasuositus:
Talon puna-/valkoviini 30e/plo
Memoro Rosso/Memoro Bianco Italia, 35e/plo

Varaukset: ravintola(at)ravintolagosta.fi tai 0407085572

Tunnelmallisen ruokailun voitte halutessanne täydentää  Serlachius museon kanssa toteutetulla elämyksellisellä ja viihdyttävällä ohjelmalla

Lauluyhtye VoiSe

Mäntän sekakuoron laulajista koostuva accappella lauluyhtye, joka laulaa pääasiassa neliäänisesti. Ohjelmisto koostuu joululauluista.

Omakuva pikkujoulutunnelmissa

Vietä tuokio taiteilijana ja päästä luovuutesi valloilleen! Taidemuseon työpajassa saat taiteilla omakuvan valitsemillasi välineillä; haluatko piirtää, sutia vai sormeilla? Voit myös ennen omaksi malliksesi asettumista hiukan tuunata itseäsi museon pikku asusteilla. Miten lopulta käy: tunnistaako porukka muotokuvasi gallerian seinältä? Näköisimmät ja luovimmat teokset palkitaan!

Kesto: noin puoli tuntia pienten ryhmien kanssa, isompaan ryhmään varataan hieman enemmän aikaa.
Hinta:

Ryhmän koko 5-10 hlöä 15€ / hlö
Ryhmän koko 11-30 hlöä 10€ / hlö
Ryhmän koko 31-60 hlöä 7€ / hlö

Ryhmänne varatessa useamman opastuksen tai ohjelman on tämän ohjelman hinta lisäpalveluna.

Duo Coverjake

Laadukasta akustista viihdettä, ohjelmisto koostuu kotimaisista ja ulkomaisista coverklassikoista.
Esiintymisaika 2*45min tai 1*75min

Göstan joulu 2015 (3.11.2015-22.12.2015)

Ravintola Göstan joulunodotuksessa tuntuvat ja maistuvat herkulliset raaka-aineet, mausteet ja lämpö.
Tunnelmallisen illallisen voitte halutessanne täydentää  Serlachius museon kanssa toteutetulla elämyksellisellä ja viihdyttävällä ohjelmalla. Varaathan illallisen etukäteen (minimi henkilömäärä 10 henkilöä)!

Omakuva pikkujoulutunnelmissa

Vietä tuokio taiteilijana ja päästä luovuutesi valloilleen! Taidemuseon työpajassa saat taiteilla omakuvan valitsemillasi välineillä; haluatko piirtää, sutia vai sormeilla? Voit myös ennen omaksi malliksesi asettumista hiukan tuunata itseäsi museon pikku asusteilla. Miten lopulta käy: tunnistaako porukka muotokuvasi gallerian seinältä? Näköisimmät ja luovimmat teokset palkitaan!

Kesto: noin puoli tuntia pienten ryhmien kanssa, isompaan ryhmään varataan hieman enemmän aikaa.
Hinta:

Ryhmän koko 5-10 hlöä 15€ / hlö
Ryhmän koko 11-30 hlöä 10€ / hlö
Ryhmän koko 31-60 hlöä 7€ / hlö

Ryhmänne varatessa useamman opastuksen tai ohjelman on tämän ohjelman hinta lisäpalveluna.

Duo Coverjake

Laadukasta akustista viihdettä, ohjelmisto koostuu kotimaisista ja ulkomaisista coverklassikoista.
Esiintymisaika 2*45min tai 1*75min

Duo Coverjake

Duo Coverjake – Kuva: Aki Niemelä

Lauluyhtye VoiSe

Mäntän sekakuoron laulajista koostuva accappella lauluyhtye, joka laulaa pääasiassa neliäänisesti. Ohjelmisto koostuu joululauluista.

 

Menu Possu,  34,00e

Mausteista kurpitsakeittoa, paahdettuja kurpitsasiemeniä ja inkiväärivaahtoa
Rapeaksi paahdettua luomupossun kylkeä ja sisäfilettä, sherrykastiketta
Creme brulee, mustaherukkaliemessä haudutettua päärynää

Juomasuositus:
Sommelier Pinot Grigio Riesling, Saksa, 37e/ploVilla Maria PB Oranic Merlot, Uusi-Seelanti, 42e/plo
Bodegas Murviedro Dulce, Espanja, 30e/plo

Menu Peura, 42,00e

Savumuikkumoussea, artisokkaa ja muikunmätiä
Paahdettua peuranpaistia, tattikreemiä ja  portviinikastiketta
tai
Päivän kalansaalis
Appelsiinilla maustettua suklaamoussea, kirsikoita ja vaniljajäätelöä

Juomasuositus:
Teerenpeli Talviolut, 6,50e/ploBassus Pinot Noir, Espanja, 30e/plo

Illallisiin lisäksi valittavissa

Pala juustoa ja viikunahilloketta  5,50e
Valikoima juustoja meiltä ja maailmalta 10,00e
Käsin tehtyjä suklaakonvehteja 5,50e

Ruokamatka voi olla myös kulttuurimatka – arvostetut keittiömestarit vierailulla Göstassa

30.10.2015 Ravintola Göstaan saapuu vierailulle arvostettu Chez&Sommelier ravintolan keittiömestari Sasu Laukkonen. Luvassa on Puhtaita makuja, luomua ja villin luonnon antimia.  Sasu Laukkonen on tunnettu helsinkiläinen keittiömestari, joka vannoo luomuruuan ja luonnon raaka-aineiden nimeen. Sasu Laukkosen ja Johan Borgarin perustama Chef & Sommelier ravintola sai arvostetun Michelin tähden maaliskuussa 2014.

 

Menu Sasu Laukkonen

Peuratartar, karpaloa ja mallasta
***
Savulahnakeittoa, maa-artisokkaa ja kahvia
***
Juuriselleriä, pähkinää ja säilöttyä omenaa
***
Kuhaa, lehtikaalia ja piparjuurta
***
Katajaa, douglaskuusta ja säilöttyä raparperia

Illallisen hinta 5 ruokalajia 54e ja kolme ruokalajia 38e +ruokajuomat

 

Ravintola Göstan teema illalliset jatkuvat marraskuussa 14.11. Michelin tähdellä palkitun ravintola Olon keittiömestari Heikki Liekolan vierailulla. Ravintola Olo on arvostettu ravintola jossa suositaan raaka-aineita, jotka tulevat tutuilta kotimaisilta ja pohjoismaalaisilta laadukkailta pientuottajilta. Keittiömestari Heikki Liekolan sydäntä lähellä ovatkin herkät skandinaaviset maut. Heikki valittiin myös vuoden kokiksi vuonna 2014.

 

 Menu Heikki Liekola

PURJO
grillattua purjoa, muikunmätiä ja ruskistettu voita
MAA-ARTISOKKA
maa-artisokkaa, siikaa ja lipstikkaa
FENKOLI
fenkolia, silavaa ja herakastiketta
KAALI
paahdettua kukkakaalia, islannin karitsaa ja lehtikaalia
TATTI
tattijäätelöä, syysomenaa ja puolukkaa

Illallisen hinta 5 ruokalajia 54e ja kolme ruokalajia 38e +ruokajuomat

 

Pöytävaraukset: ravintola(at)ravintolagosta.fi tai 0407085572

Ravintola Gösta ja Autereen tupa palvelevat ympäri vuoden

Ravintola Gösta palvelee ympäri vuoden museon aukioloaikoina.
1.9.2015 alkaen palvelemme ti-su klo 11-18 (keittiö klo 16.30 saakka) ja muuna aikana tilauksesta.

Kahvila Autereen tupa palvelee 1.9.2015 alkaen tilauksesta.

Meillä järjestyvät lounaat, illalliset, kokoukset, perhejuhlat ja yritystilaisuudet. Pyydä tarjous: ravintola(at)ravintolagosta.fi.

Rapuillallinen ravintola Göstassa

Elo-syyskuun iltahämärässä kokoonnutaan viettämään rentoa ja tunnelmallista rapujuhlaa yhdessä ystävien tai yhteistyökumppaneiden kanssa.

Tarjoamme perinteiseen tapaan keitetyt ravut paahtoleivän, tillin ja voin kera.
Alkupalaksi suosittelemme  8-15 rapua/ ruokailija.
Ravuista velotamme päivän hinnan.

Menu I
Metsäsienirisottoa
Mehustettuja mustikoita, ruista ja pähkinävoijäätelöä
28,00e

Viinisuositus:
Loess Riesling, Saksa 59e/plo

CH Roumieus Sauternes, Ranska 38e/plo

Menu II
Grillattua karitsanseläkettä, kantarelleja ja oliiveja
Maitosuklaamoussea ja vadelmasorbet
39,00e

Viinisuositus:
Bassus Pinot Noir, Espanja 59e/plo

Bodegas Murviedro Dulce, Espanja 28e/plo

Pääruuaksi 20.8 alkaen
-Sorsaa perinteiseen tapaan  32,00e
-Paahdettua kyyhkynrintaa ja tummaa kirsikkakastiketta  34,00e