Lähdemme makumatkalle, jota siivittävät Akseli Gallen-Kallelan teoksista kumpuavat historialliset tarinat. Ennen matkaamme olemme tutustuneet Serlachius-museo Göstan näyttelyiden puhuttelevaan taiteeseen.
Luvassa on neljän ruokalajin illallinen puhtaiden makujen ravintola Göstassa.
1.kattaus: Mäntän koski
Mäntänkosken kohina kuului vielä 1800-luvulla kauas. Nykyään se piiloutuu paperitehtaan uumeniin.
Lasissamme kuohuu miellyttävä juoma. Mitä kätkeytyykään lautasellemme.
2.kattaus: Talonpoikaiselämää
Toinen kattaus johdattaa meidät suomalaisten talonpoikaisten makujen äärelle. Olisikohan mukaan tarttunut myös ripaus slaavilaisuutta?
Talonpoikaiselämää-teos päätyi välillä Venäjälle ja joutui pitkäksi aikaan teille tietymättömille vallankumouksen pyörteisiin.
3.kattaus: Probleemi
Taiteilijaystävysten tapaan maistelemme 1800-luvun lopun ravintolaillallisilla suosittuja makuja hyvän viinin ryydittämänä.
Akseli Gallen-Kallela, Oskar Merikanto, Robert Kajanus ja Jean Sibelius kokoontuivat usein ravintolaillallisille pohtimaan elämää ja taidetta.
Lopuksi: Sissi Serlachiuksen muotokuva
Kulinaarinen matkamme päättyy Sissi Serlachiuksen seuraan. Jälkiruoassamme on kauneutta, herkkyyttä ja häivähdys kirpeyttä, kuten Sissin elämässäkin.
Akseli Gallen-Kallela maalasi muotokuvan v. 1889. Sissille siitä tuli läheinen ja tärkeä teos.
Kulinaarinen matka toimitetaan min. 10 henkilön ryhmälle. Pyydä tarjous ravintola(at)ravintolagosta.fi
Kielet suomi tai englanti.
Lisämaksusta opastetut kierrokset Serlachius-museoiden näyttelyihin.
Food Camp – Food&Art 25.–28.8.2016
/in Uncategorized /by Stella BenmerguiKansainvälisesti tunnetut suomalaiset huippukeittiömestarit tulevat Serlachius-museo Göstaan. Ruoka-ammattilaiset, Suomen kulinaristit sekä ruoka- ja taideseikkailijat kokoontuvat kolmatta kertaa Pekka Terävän johdolla Mänttään, jossa Food Camp juhlii saadessaan suomalaiset keittiömestarit vieraakseen.
Lounas Gösta – Pekka Terävä ja Henry Tikkanen goes Wallinger
(to-la klo 11-15, su klo 11-17)
Paistettua merirapua, purjoa ja mantelia
Friteerattua Kariniemen kananpoikaa, tattia ja sipulilientä
Lakritsikakkua, piimää sekä mehustettuja vadelmia ja vadelmasorbet
2 ruokalajia 38 €, viinipaketti 18 € ( sis.alv)
3 ruokalajia 45 € , viinipaketti 25 € ( sis.alv)
Pöytävaraukset lounaalle: ravintola(a)ravintolagosta.fi tai 0407085572
To-la palvelemme ravintola Göstassa klo 11-15, sunnuntaina klo 11-18. Autereen tupa on avoinna normaalisti klo 10-18 food campin aikaan.
Illallinen 395 € + alv LOPPUUNMYYTY
Opastettu näyttelykierros
Samppanjatarjoilu & Amuse Bouche
7-ruokalajin illallinen juomineen
Kahvi Avec & Petit Four
Lisätietoa tapahtumasta: http://foodcampfinland.fi/fi/tapahtumat/
Kulinaarinen matka suomalaiseen makumaailmaan Gallen-Kallelan inspiroimana
/in Uncategorized /by Stella BenmerguiLähdemme makumatkalle, jota siivittävät Akseli Gallen-Kallelan teoksista kumpuavat historialliset tarinat. Ennen matkaamme olemme tutustuneet Serlachius-museo Göstan näyttelyiden puhuttelevaan taiteeseen.
Luvassa on neljän ruokalajin illallinen puhtaiden makujen ravintola Göstassa.
1.kattaus: Mäntän koski
Mäntänkosken kohina kuului vielä 1800-luvulla kauas. Nykyään se piiloutuu paperitehtaan uumeniin.
Lasissamme kuohuu miellyttävä juoma. Mitä kätkeytyykään lautasellemme.
2.kattaus: Talonpoikaiselämää
Toinen kattaus johdattaa meidät suomalaisten talonpoikaisten makujen äärelle. Olisikohan mukaan tarttunut myös ripaus slaavilaisuutta?
Talonpoikaiselämää-teos päätyi välillä Venäjälle ja joutui pitkäksi aikaan teille tietymättömille vallankumouksen pyörteisiin.
3.kattaus: Probleemi
Taiteilijaystävysten tapaan maistelemme 1800-luvun lopun ravintolaillallisilla suosittuja makuja hyvän viinin ryydittämänä.
Akseli Gallen-Kallela, Oskar Merikanto, Robert Kajanus ja Jean Sibelius kokoontuivat usein ravintolaillallisille pohtimaan elämää ja taidetta.
Lopuksi: Sissi Serlachiuksen muotokuva
Kulinaarinen matkamme päättyy Sissi Serlachiuksen seuraan. Jälkiruoassamme on kauneutta, herkkyyttä ja häivähdys kirpeyttä, kuten Sissin elämässäkin.
Akseli Gallen-Kallela maalasi muotokuvan v. 1889. Sissille siitä tuli läheinen ja tärkeä teos.
Kulinaarinen matka toimitetaan min. 10 henkilön ryhmälle. Pyydä tarjous ravintola(at)ravintolagosta.fi
Kielet suomi tai englanti.
Lisämaksusta opastetut kierrokset Serlachius-museoiden näyttelyihin.
Mäntän Musiikkijuhlat 2016
/in Uncategorized /by Stella BenmerguiMäntän Musiikkijuhlat 3.-7.8.2016
Ravintola Gösta palvelee ennen ja jälkeen konserttien 4.-8.8.2016.
Viinipaketti menulle 18e/25e
Sissi Serlachius -leivos ja kahvi tai tee, 8,50e
Suolainen piiras ja kahvi tai tee, 8,50e
Ravintola Göstan musiikki-illallinen 23.4.2016 – Ruokamatka on taidematka!
/in Uncategorized /by Ravintola GöstaRavintola Göstan Ruokamatka on taidematka illalliset jatkuvat kahden vuoden kokin sekä kahden artistin keväisellä ja tunnelmallisella musiikki illallisella.
Huippukokkeina Markus Aremo ja Henry Tikkanen
Musiikista vastaa Ninni Poijärvi ja Mika Kuokkanen
Menu Kesää kohti
Valikoima keväisiä alkupaloja
Hummerikeittoa, avocadoa ja parmesaania
Paahdettua Iberico-porsaan secretoa , parsaa ja chorizoa
Raparperipaistos, maitosuklaakinuskia ja kermaliköörijäätelöä
Menu 45e
Viinipaketti menulle 38e
Markus ja Henry ovat molemmat ravintola alan konkareita ja vuoden kokkeja. Omaperäisestä ja luovasta tyylistään tunnettu Markus on Ravintola Reginan ravintoloitsija. Henry puolestaan luotsaa Ravintola Göstaa.
Illallinen syntyi ystävyydestä ja yhteisestä mielenkiinnosta gastronomiaan, taiteeseen ja musiikkiin.
Tule nauttimaan taiteesta ja huippukokkien tarjoamista ainutlaatuisista mauista bussimatkalla:
16.30 Bussi Serlachius-museo Göstaan lähtee
– Tampereelta rautatieaseman edestä
– Jyväskylän matkakeskuksesta
18.00 Opastettu kierros Anselm Kieferin monumentaalisen taiteen parissa. Vuoden kiinnostavin näyttely esittelee maailman johtaviin nykytaiteilijoihin lukeutuvan taiteilijan teoksia Grothe-kokoelmasta
19.00 Siirtyminen makunautintojen pariin, illallinen alkaa! 26.2.2016 vierailevana tähtikokkina Markus Aremo.
22.00 Bussit lähtevät kohti Tamperetta ja Jyväskylää. Perillä ollaan noin klo 23.15
Matkan hinta
Ruokajuomat eivät sisälly hintaan.
Matka toteutuu, kun osallistujia on min. 12 henkilöä. Varaukset viimeistään viikkoa ennen lähtöpäivää Serlachius-museoiden myyntipalvelusta p. 040 166 3480, info@serlachius.fi
Göstan vappu 2016
/in Uncategorized /by Stella BenmerguiSunnuntaina 1.5. ravintola Göstassa juhlitaan Vappua Mäntän Tehtaan Soittokunnan perinteisen vappusoiton säestämänä.
Soittokunta nousee Göstan puistolavalle klo 11.
Vappumenu on tarjolla klo 11-17.
Haugesundin silliä, ruskistettua voita ja piparjuurta
Samettista maa-artisokkakeittoa, rapeaksi paistettua possua
tai
Paahdettua karitsanpaistia, timjamilla maustettua emmervehnää
tai
Päivän kalansaalis
Sitruunaohukaisia sekä passionhedelmä jäätelöä
38,00e