Ruokamatka voi olla myös kulttuurimatka – arvostetut keittiömestarit vierailulla Göstassa

30.10.2015 Ravintola Göstaan saapuu vierailulle arvostettu Chez&Sommelier ravintolan keittiömestari Sasu Laukkonen. Luvassa on Puhtaita makuja, luomua ja villin luonnon antimia.  Sasu Laukkonen on tunnettu helsinkiläinen keittiömestari, joka vannoo luomuruuan ja luonnon raaka-aineiden nimeen. Sasu Laukkosen ja Johan Borgarin perustama Chef & Sommelier ravintola sai arvostetun Michelin tähden maaliskuussa 2014.

 

Menu Sasu Laukkonen

Peuratartar, karpaloa ja mallasta
***
Savulahnakeittoa, maa-artisokkaa ja kahvia
***
Juuriselleriä, pähkinää ja säilöttyä omenaa
***
Kuhaa, lehtikaalia ja piparjuurta
***
Katajaa, douglaskuusta ja säilöttyä raparperia

Illallisen hinta 5 ruokalajia 54e ja kolme ruokalajia 38e +ruokajuomat

 

Ravintola Göstan teema illalliset jatkuvat marraskuussa 14.11. Michelin tähdellä palkitun ravintola Olon keittiömestari Heikki Liekolan vierailulla. Ravintola Olo on arvostettu ravintola jossa suositaan raaka-aineita, jotka tulevat tutuilta kotimaisilta ja pohjoismaalaisilta laadukkailta pientuottajilta. Keittiömestari Heikki Liekolan sydäntä lähellä ovatkin herkät skandinaaviset maut. Heikki valittiin myös vuoden kokiksi vuonna 2014.

 

 Menu Heikki Liekola

PURJO
grillattua purjoa, muikunmätiä ja ruskistettu voita
MAA-ARTISOKKA
maa-artisokkaa, siikaa ja lipstikkaa
FENKOLI
fenkolia, silavaa ja herakastiketta
KAALI
paahdettua kukkakaalia, islannin karitsaa ja lehtikaalia
TATTI
tattijäätelöä, syysomenaa ja puolukkaa

Illallisen hinta 5 ruokalajia 54e ja kolme ruokalajia 38e +ruokajuomat

 

Pöytävaraukset: ravintola(at)ravintolagosta.fi tai 0407085572

Ravintola Gösta ja Autereen tupa palvelevat ympäri vuoden

Ravintola Gösta palvelee ympäri vuoden museon aukioloaikoina.
1.9.2015 alkaen palvelemme ti-su klo 11-18 (keittiö klo 16.30 saakka) ja muuna aikana tilauksesta.

Kahvila Autereen tupa palvelee 1.9.2015 alkaen tilauksesta.

Meillä järjestyvät lounaat, illalliset, kokoukset, perhejuhlat ja yritystilaisuudet. Pyydä tarjous: ravintola(at)ravintolagosta.fi.

Rapuillallinen ravintola Göstassa

Elo-syyskuun iltahämärässä kokoonnutaan viettämään rentoa ja tunnelmallista rapujuhlaa yhdessä ystävien tai yhteistyökumppaneiden kanssa.

Tarjoamme perinteiseen tapaan keitetyt ravut paahtoleivän, tillin ja voin kera.
Alkupalaksi suosittelemme 8-15 rapua/ ruokailija.
Ravuista velotamme päivän hinnan.

Menu I
Metsäsienirisottoa
Mehustettuja mustikoita, ruista ja pähkinävoijäätelöä
28,00e

Viinisuositus:
Loess Riesling, Saksa 59e/plo

CH Roumieus Sauternes, Ranska 38e/plo

Menu II
Grillattua karitsanseläkettä, kantarelleja ja oliiveja
Maitosuklaamoussea ja vadelmasorbet
39,00e

Viinisuositus:
Bassus Pinot Noir, Espanja 59e/plo

Bodegas Murviedro Dulce, Espanja 28e/plo

Pääruuaksi 20.8 alkaen
-Sorsaa perinteiseen tapaan  32,00e
-Paahdettua kyyhkynrintaa ja tummaa kirsikkakastiketta  34,00e

Ravintola Gösta palvelee Mäntän Musiikkijuhlien aikaan

Ravintola Gösta palvelee Mäntän Musiikkijuhlien aikaan sekä ennen konsertteja että konserttien jälkeen!

Varaa lounas, väliaikatarjoilut tai illallisesi ajoissa joko ennakkoon
numerosta 040 708 5572 tai ravintola@ravintolagosta.fi.

Illallinen

Menu Toisten taidetta

Kevyesti suolattua huutokosken kirjolohta, kuningasrapua ja avokadoa
***
Paahdettua karitsan seläkettä, tummaa sitruunakastiketta tai Päivän kalansaalis
***
Mehustettuja mansikoita, lakritsakreemiä ja minttujäätelöä

Kaksi ruokalajia 36e
Kolme ruokalajia 42e

Viinit menulle 13e/18e

Väliaikatarjoilut

Sissi Serlachius -leivos ja kahvi/tee, 8,50e

Metsäsienipiiras ja kahvi/tee, 8,50e

 

http://mantanmusiikkijuhlat.fi/

Göstan puistoblues 24.7.2015 klo 18-21

Mää oon Mänttästä -tapahtuma jalkautuu myös Joenniemeen.

Ravintola Göstan terassilla ja puistossa soi blues, kun Kartanon terassin lavalle nousee Jani Niemi & Downhill Gentlemen sekä The Linder Band.

Liput 8e

Ravintola palvelee iltaan saakka A-oikeuksin!

Tervetuloa svengaavaan meininkiin!

www.mom.fi/ohjelma